http://winadomowe.w.interia.pl


SPRZĘT I SUROWCE - FERMENTACJA - DROŻDŻE - CHOROBY I WADY WINA
OGÓLNE ZASADY WYROBU WINA - PRZEPISY SZCZEGÓŁOWE


Wino poziomkowe

Z poziomek rzadko robi się wina, gdyż ich po prostu szkoda na to. Jeśli mamy jednak nieprzebrane ilości poziomek i nie wiemy co z nimi zrobić, można zrobić wino... Aromat poziomek zmienia się podczas fermentacji na zupełnie inny, zupełnie nie przypominający pierwotnego. Robimy z nich raczej wina ciężkie, deserowe, poza tym nadają się dobrze do mieszania z innymi owocami. Schemat działania i proporcje składników są identyczne, jak w przypadku wina z truskawek.

poziomki1d.jpg [7,7kB]
Poziomki


SPRZĘT I SUROWCE - FERMENTACJA - DROŻDŻE - CHOROBY I WADY WINA
OGÓLNE ZASADY WYROBU WINA - PRZEPISY SZCZEGÓŁOWE

(Jeśli masz jakieś uwagi, napisz do autora strony)